Product

Bedrijven en Overheden worden steeds vaker aangesproken op wat ze hebben gepubliceerd op het Internet. Voor de Overheid geldt nog in het bijzonder dat een Archiefwet het archiveren van webcommunicatie voorschrijft.

PageFreezer is het antwoord: hoewel er verschillende oplossingen zijn voor het archiveren van webcontent, PageFreezer is de enige die voldoet aan alle eisen op het gebied van opslag, duurzaamheid en verantwoording.

Kijk hier naar de (Engelstalige) video.

How werkt PageFreezer?

PageFreezer gebruikt webcrawlers (zoals ook zoekmachines als Google dat doen) die een kopie maken van een webpagina. Elke dag worden de wijzigingen opgenomen. Zo wordt een compleet identiek website als archief opgebouwd die vervolgens 24/7 altijd raadpleegbaar is, op elke dag van de week. Met de harvestingmethode gebruiken we een andere techniek waarmee online real time archiveren mogelijk wordt!

In dit proces voegen wij automatisch een digitale handtekening en tijdstempel toe aan elke gearchiveerde pagina. Een unieke procedure, getest door  juridische afdelingen van vooraanstaande ondernemingen. Deze handtekening geeft het onweerlegbare bewijs dat na de archivering er geen wijzigingen meer zijn aangebracht.

De archieven wordt voor Nederlandse klanten opgeslagen in een SAS-70 gecertificeerd data centrum die aan de strengste eisen voldoet.

Onze klanten blijven altijd eigenaar van hun eigen data, dat is niet zo vanzelfsprekend! Wanneer het nodig is, kan een klant een data-export krijgen van het al opgeslagen materiaal.

PageFreezer is een online service die werkt op abonnementenbasis. Geen software installatie is nodig. Activeer een account en binnen een paar minuten start het archiveren!

 • News

  Wat is WARC waarom is het belangrijk?

  Een kleine terugblik op het Internet Archief Al ruim 20 jaar, heeft The Internet Archive een collectie opgebouwd van Internetsites en andere digitale kunstobjecten door gebruik te maken van de WayBack Machine. De collectie bestaat nu uit meer dan 270 miljard pagina’s.

  Continue Reading 0

  PageFreezer annonceert Yammer archivering

  PageFreezer annonceert Yammer archivering   Door de opkomst van sociale media is ook het gebruik van bedrijfscommunicatieplatformen snel toegenomen. Zo heeft Microsoft Yammer onlangs toegevoegd aan de business bundel van Office 365. Een belangrijke consequentie is de verschuiving van formele kanalen (zoals email) naar meer informele kanalen. Dit vereist dat mededelingen op platformen als Yammer […]

  Continue Reading 0