Blog

PageFreezer archiveert in Amerika nu ook SMS berichten.

PageFreezer heeft in Amerika een nieuwe service gelanceerd: een archiefoplossing voor SMS verkeer.  Hiermee wordt de productlijn verder uitgebreid. Naast website en sociale media archivering en de zogemaande bedrijfs samenwerkings services (Workplace, Yammer etc) kunnen we nu ook SMS/Whatsapp berichten archiveren.  

Onderzoek wijst uit dat steeds meer bedrijfskritische informatie via SMS of Whatsapp worden gedeeld. Ook in Nederland is dat het geval. Om die reden heeft de Raad van State zich uitgesproken over SMS verkeer in relatie tot WOB verzoeken. Het is duidelijk: ook dit berichtenverkeer moet worden gearchiveerd.

PageFreezer Adds Text Message Archiving Solution Offering

PageFreezer biedt momenteel twee archiveringsoplossingen: Carrier Archivering waarbij de verzonden berichten via een telecom provider worden “opgevangen” en BYOD Archivering waarmee de berichten via een app geinstalleerd op de smartphone worden verzameld. Vervolgens worden de berichten naar de datakluis gebracht.

Momenteel onderzoekt PageFreezer de mogelijkheden om deze service ook in Europa te gaan aanbieden. Heeft u belangstelling of vragen over deze service neem dan contact met ons op!

, ,

Comments are closed.