Een transparante overheid is groot belang

Overheden hebben te maken met de Archiefwet. Maar liever nog de wettelijke verplichting wijze we op het belang van een transparante overheid die hun publicaties blijvend beschikbaar houdt voor haar doelgroepen. Open Data is niet alleen een begrip, maar kan door webarchivering een nieuwe dimensie krijgen doordat alle communicatie op de website toegankelijk en doorzoekbaar is geworden.

“The Government cannot be open and accountable if it does not preserve — and cannot find — its records.”

national-archives-logo

– David S. Ferriero, Archivist of the United States


sacramento open portal

PageFreezer’s Publieke Portaal Functie

Met het doel Overheidsinformatie zo transparant mogelijk aan te bieden, heeft PageFreezer een Portaal ontwikkeld.Hiermee kunnen alle websites en sociale media archieven worden gedeeld met het publiek. Het Portaal biedt de volgende functies die 24/7 beschikbaar zijn:

  • Toegang tot alle gearchiveerde website en sociale media communicatie
  • Het vergelijken van webpagina binnen een tijdseenheid
  • Integraal full-text zoeken en vinden door het hele Portaal
  • Downloaden van content in PDF formaat.

“As government agency we are required to capture and store everything posted on our Facebook page. PageFreezer is easy to navigate, search, and find exactly what I am looking for.”

Allen Hill, IT Manager at South Kitsap Fire & Rescue Kitsap County

sacramento open portal

Voorbeeld van een portaal: de stad Sacramento

PageFreezer helpt wereldwijd overheden. Een van de eerste klanten die de Portaal funktie zijn gaan gebruiken is de stad Sacramento (USA). Met 6 websites en meer dan 75 sociale media accounts zet deze stad alle kanalen in om te communiceren met haar doelgroepen. Zij neemt haar taak breder dan dat we in Nederland zien, vandaar dat we graag op dit voorbeeld wijzen. Sacramento is een voorloper, en onderschrijft het nut van webarchivering voor het volledig transparant aanbieden van content.

Om te zorgen dat alle content via 1 kanaal beschikbaar is voor het publiek heeft Sacramento het Portaal in gebruik genomen voor het gemakkelijk doorzoekbaar maken van alle websites en sociale media accounts. Klik hier voor een bezoekje aan het Portaal.

“We want to ensure that all useful public City data can be easily found and used by citizens”

Maria MacGunigal, Chief Information Officer